GREE Electric Appliances Inc. a fost fondată în 1991 în Zhuhai și este o întreprindere internațională și producător de echipamente de condiționare a aerului, care a integrat cercetarea & dezvoltarea, producția, comercializarea și servicii de înaltă calitate. Gama largă de produse GREE include aparate de aer condiționat rezidențiale, aparate de aer condiționate centrale, încălzitoare de apă cu sursă de aer, telefoane inteligente, electrocasnice, frigidere etc. În prezent, în fiecare secundă, este produs pe pământ câte un aparat de aer condiționat Gree, iar fiecare al treilea aparat de aer condiționat din lume este fabricat la uzinele Gree!

În 2015, GREE e numărul 385 în Forbes Global 2000 și numărul 1 în industria electrocasnică. Acest fapt a fost posibil datorită valorilor impuse de companie ca având „inovație independentă” ca concept de dezvoltare și „pentru a construi o întreprindere centenară” ca obiectiv de afaceri. Brandul “GREE” capătă respectul meritat atât acasă, cât și în străinătate pentru tehnologiile sale avansate, controlul strict al calității, modul de vânzare unic și serviciul complet post-vânzare.
Compania are sediul central în Zhuhai, un frumos oraș de coastă din sudul Chinei. GREE a stabilit 10 baze de producție în întreaga lume, 7 sunt localizate în China, alte 2 în Brazilia și Pakistan. Produsele GREE sunt clasificate în 20 de categorii, 400 de serii și peste 12700 de modele, cu peste 22.597 de brevete tehnologice, inclusiv 8.310 de brevete de invenție. Acestea sunt vândute pe scară largă în peste 160 de țări și regiuni, către peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume. Astfel, prin intermediul uzinelor respective, GREE produce anual până la 60 de milioane de aparate de aer condiționat rezidențiale și circa 5.5 milioane de aparate de aer condiționat comerciale anual.

Datorită celor 5 companii subsidiare (Lamda Compressor Co. Ltd., GREE Electrical Co. Ltd., Kaibang Motor Manufacture Co., Ltd., Xinyuan Electronics Co., Ltd și Intelligent Equipment Co., Ltd) – GREE acoperă întregul lanț de aprovizionare de la producția de piese de bază și componente până la recuperarea deșeurilor. Acest fapt oferă control strict asupra calității fiecărui dispozitiv de tip casnic, comercial sau industrial cu marca GREE.
Gree își mărește permanent capacitatea de cercetare si dezvoltare încorporând rezultatele acestor eforturi în propriile produse. Produsele sunt riguros testate în propriile laboratoare extrem de bine puse la punct tehnologic și recunoscute si atestate internațional. Gree își menține cu rigurozitate standardele înalte ale producției, implementând numeroase controale stricte în toate etapele producției. Dispozitivele GREE dețin certificări internaționale precum ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001.